Kolač od kakia & rogača

Jesen i zima imaju svoje jedinstvene poslastice. Super ukusno sezonsko voće koji daje prijelaz u hladnim zimskim mjesecima je njegova posebna vrsta okusa. Japanske jabuke su jedan od tih sezonskih delicija koje me uvijek zimi čini sretnom. Tako sam željela podijeliti s vama ovaj recept, znam da ćete ga obožavati. Super jednostavno, predivno ukusno, bez ulja, bez šećera i bez glutena.

 

 

Sastojci
Kora :
1 šalica oraha
1 šalica datulja
1 žlica rogača u prahu
1 žlica kokos brašna

Orahe, datulje, rogač i kokos miksajte u multipraktiku ili sjeckalici. Miksajte dok ne dobijete lijepu finu teksturu. Stavite smjesu kalup i oblikujte. Stavite u zamrzivač ili hladnjak.

Punjenje:
3 ili 4 zrele japanske jabuke ili kaki

Ogulite japanske jabuke (one su savršene kada su super zrele) i stavite ih u mikser (ili multipraktor ili sjeckalicu), i miksajte dok ne dobijete glatku, kremastu konzistenciju. Ulijte smjesu na koru, posuti nekoliko kokosovih pahuljica na vrh i uživajte!

Vezani članci:



Ostali članci

Moja čokolada u samo tri sastojaka (100% kakao)

Moji ukućani obožavaju čokoladu, tako sam odlučila pripremiti verziju svoje domaće zdrave sirove čokolade.

Torta čokoladni mousse

Ne morate se odreknuti čokolade i dalje možete jesti čokoladnu tortu i ne osjećati se uskraćeno ili loše...

Sladoled od lavande u umaku od borovnica

Marelice u umaku od borovnica s aromatičnim sladoledom.

Torta od čokolade sa šlagom - brzo i ukusno

Volim čokoladu. Od ove torte okus je božanski. Ovo je jako jednostavno, brzo i ukusno.