Kolač od japanske jabuke (kaki) & rogača

Jesen i zima imaju svoje jedinstvene poslastice. Super ukusno sezonsko voće koji daje prijelaz u hladnim zimskim mjesecima je njegova posebna vrsta okusa. Japanske jabuke su jedan od tih sezonskih delicija koje me uvijek zimi čini sretnom. Tako sam željela podijeliti s vama ovaj recept, znam da ćete ga obožavati. Super jednostavno, predivno ukusno, bez ulja, bez šećera i bez glutena.

 

 

Sastojci
Kora :
1 šalica oraha
1 šalica datulja
1 žlica rogača u prahu
1 žlica kokos brašna

Orahe, datulje, rogač i kokos miksajte u multipraktiku ili sjeckalici. Miksajte dok ne dobijete lijepu finu teksturu. Stavite smjesu kalup i oblikujte. Stavite u zamrzivač ili hladnjak.

Punjenje:
3 ili 4 zrele japanske jabuke ili kaki

Ogulite japanske jabuke (one su savršene kada su super zrele) i stavite ih u mikser (ili multipraktor ili sjeckalicu), i miksajte dok ne dobijete glatku, kremastu konzistenciju. Ulijte smjesu na koru, posuti nekoliko kokosovih pahuljica na vrh i uživajte!

Vezani članci:



Ostali članci

Krafne od lavande

Kombinacija badema i kokosovog brašna daje tijestu lagani i mastan osjećaj. Glazura je slatka, kremasta i mirisna.

Čokoladna srca od lavande

Odlična punjena čokoladna srca sa cvjetićima lavande.

Mousse od čokolade i naranče

Uživajte u odličnom mousse-u od čokolade i naranče. Umjesto kakaa možete koristiti rogač kao zdravu alternativu.

Nugat kolač

Nadam se da ćete uživati u ovom kolaču onoliko često koliko uživa cijela moja obitelj.