Škola mršavljenja

Škola mršavljenja

Škola učenja pravilnog načina ishrane uz programa prehrane i radionica, te postepen prelazak na sirovu hranu.

Škola učenja pravilnog načina ishrane

Voditeljice: Alma Bunić, mag. nutricionist & Mihaela Devescovi, urednica web stranice www.sirovahrana.hr

Predstavljamo vam programa prehrane i radionica pripreme hrane, te postepen prelazak na sirovu hranu uz stručno vodstvo. 

Za osobe koje žele smršaviti na zdrav način osmislili smo sveobuhvatni program koji se sastoji od predavanja, radionica i savjetovanja o prehrani.
Popularne dijete su vrlo tražene i korištene jer obećavaju brzi gubitak težine uz pomoć praškova, tableta, pa čak i operativnim zahvatima obećavajući brzi gubitak kilograma, što je vrlo često i jedini rezultat. Problem prekomjerne tjelesne težine sve je učestaliji i zapravo poprima razmjere epidemije. Pregled znanstvenih studija, nesumnjivo pokazuju da izgladnjujuće dijete  mogu dovesti do mršavljenja, ali ne i do zadržavanja željene tjelesne težine.  Najveći izazov slijedi nakon provođenja dijete, a najčešća pogreška koja se javlja je vraćanje starim lošijim prehrambenim navikama i povratak izgubljenih kilograma, što se obično naziva “jo-jo ekekat”.

Gledajući dugoročno, način prehrane koji isključuje pojedine skupine namirnica može uzrokovati manjak određenih vitamina i minerala. U programu mršavljenja naglasak treba biti na stabilnosti postignute težine koja se može ostvariti prihvaćanjem prehrane koja se može slijediti do kraja života.
Jedino se svakodnevnim pravilnim odabirom namirnica može raditi na prevenciji i održavanju poželjne tjelesne težine, te ujedno smanjiti rizik od kroničnih bolesti (npr. kardiovaskularne bolesti, dijabetes tip 2), očuvati zdravlje, sve u cilju povećanja kvalitete života.

Hrana kao užitak
Odbacite umjetnu rafiniranu hranu koja slabi naše tijelo i izbacuje ga iz ravnoteže, te naučiti kako birati i pripremati pravu prirodnu svježu hranu koja će zadovoljiti nutritivne potrebe tijela i potaknuti sagorijevanje suvišnih masnih naslaga.

Preuzmimo svoje zdravlje u vlastite ruke, te omogućimo regulaciju tjelesne težine bez gladovanja i odricanja.

Mijenjajući prehranu dovodimo u ravnotežu i fizičko i emocionalno stanje organizma.

Zatrovani smo lošom hranom također i emotivno jer teže dolazimo u kontakt sa sobom i svojim emocijama. Naglasak je da je odgovornost na pojedincu jer on mora htjeti raditi na sebi.

Cilj je postići primjerenu težinu, zdravo tijela u kojem se ugodno osjećamo? Pa koja je tjelesna težina zapravo primjerena?

Za energetski vitalno i zdravo tijelo. Prirodnom, nutritivno bogatom prehranom tjelesna težina se dovodi u ravnotežu. Također je bitno prihvatiti i zavoljeti sebe.

Mršavljenje nije patnja i odricanje. Mršaviti se može bez gladi i pri tome uživati u ukusnoj hrani.

Trebamo osluškivati svoje tijelo i pronaći optimalan način prehrane za sebe. Teško prihvaćamo da nema ”dijete” već da trebamo promijeniti način prehrane za cijeli život i da će ta promjena osim gubitka kilograma dovesti i do poboljšanja zdravlja. Tijelo je jedna cjelina, ne možete raditi protiv sebe u jednom dijelu i očekivati pozitivne rezultate.

Osjećaj sreće je prirodno stanje čovjeka ali ga mi zatupljujemo umjetnom hranom i stimulansima, umjesto boravka u prirodi.

Ovisnost o hrani je navika iz djetinjstva.

Čovjek je stalno opsjednut hranom i vrti u glavi što jesti, kada i koliko...

U ovom programu ćemo raditi na promjeni načina prehrane, a ne o ”držanju dijete”.
Cilj nam je odbaciti umjetnu rafiniranu hranu koja slabi naše tijelo, te naučiti kako birati i pripremati pravu izvornu hranu koja će zadovoljiti nutritivne potrebe tijela. Hrana je također užitak a ne samo tjelesna potreba i da nitko nije osuđen na neku dosadnu dijetu ostatak života.


Koncept škole: teoretski i praktični rad u grupi
Prvi dio je predavanje, svaki tjedan obrađujemo po jednu temu iz nutricionizma i učimo kako pojedine prehrambene namirnice utječu na naše tijelo i zdravlje. Saznat ćemo, između ostaloga, zbog čega dolazi do debljanja, kako se izliječiti od ovisnosti o hrani i/ili slatkišima, kako izborom namirnica postići hormonalnu ravnotežu u tijelu, kako se uz pomoć promjene prehrane izboriti protiv kroničnih bolesti i kako mršaviti bez gladovanja.
Drugi dio je praktični dio gdje učimo pripremati obroke i pratimo rezultate. Naučit ćemo mnoge praktične stvari koje će nam pomoći da krenemo s novim načinom prehrane, bit će tu  plan jelovnika, recepata, priprema hrane i mnogih sitnih a bitnih savjeta. Izmjenjivat ćemo iskustva, slušati motivacijske priče, dijeliti ideje, recepte, uspjehe i neuspjehe.
Ukratko, naučit ćemo puno, usput dok se kilogrami tope, i to sve bez gladovanja.

Radom u grupi stvaramo i jednu zabavnu, prijateljsku i opuštajuću atmosferu, gdje će se polaznici moći prepoznati kroz zajednička iskustva, nasmijati anegdotama i bodriti jedni druge kada je to potrebno.

Voditeljice radionica: Alma Bunić, mag. nutricionist & Mihaela Devescovi, voditeljica radionica i urednica web stranice sirovahrana.hr
Mjesto: Bulvanova 20, IV kat, Zagreb

Mjesto i vrijeme: Početak škole je u subotu 27.09.2014. i nedjelju 28.09.2014., te će se održavati svaki drugi vikend subotu i nedjelju od 10:00 – 15:00 sati

Cijena: 2450,00 kuna za plaćanje u cijelosti 15% popusta
Akontacija je 750,00 kuna, ostatak je potrebno uplatiti do 15.10.2014.
NAPOMENA: sve namirnice, skripta, jelovnik, diploma, konzultacije u cijeni

Škola će se održava u malim grupama do 5 prijavljenih osoba.


I PREDAVANJE I RADIONICE – 27.09.2014 – 28.09.2014
II PREDAVANJE I RADIONICE – 11.10.2014 – 12.10.2014
III PREDAVANJE I RADIONICE – 25.10.2014 – 26.10.2014
IV PREDAVANJE I RADIONICE – 08.11.2014. - 09.11.2014

 

Surađujemo sa bio&bio trgovinama, ujedno su oni naši sponzori na radionicama tako da ste sigurni da se koriste samo organsko uzgojene namirnice.


Ljubazno Vas molim da svoje prijave ili predbilježbe pošaljete putem e-maila: mihaela@sirovahrana.hr, te ako imate bilo kakvih pitanja slobodno me kontaktirajte na broj 091/6464-646.

Sheraj :-)