O meni

Kako je započela ljubav između mene i sirove hrane

Prije devet godina majka me upoznala sa sirovom hranom. U prvi tren sam bila malo sumnjičava, no uskoro sam počela pripremati svojoj obitelji zdrave torte, rezance od tikvica s finim umacima od indijskih oraščića, pizze, vrlo ukusne namaze i svakim su danom bili sve više iznenađeni okusima. Njihovi, no i favoriti svih ostalih koji su probali moja sirova jela, su sirove slastice. Osim što su zasitne i zdrave, jer ne sadrže šećere, punog su okusa. Uživala sam pripremajući zdrave torte, a počeli su stizati i upiti s raznih strana. Odlučila sam pokrenuti vlastitu proizvodnju. Budući da sam znatiželjna i uvijek spremna za izazove počela sam proučavati i istraživati sve o sirovojedstvu i veganstvu te njihovom pozitivnom djelovanju na cjelokupno ljudsko zdravlje. Uvjerila sam se da hrana ima mnogo važniju ulogu no što obično mislimo.

Željela sam ponuditi torte koje će istovremeno biti privlačne i izgledom i okusom. Tako su nastale Zdrave torte, napravljene od prirodnih sastojaka bez termičke obrade, bez dodatka šećera i ostalih umjetnih sastojaka. U njih je utkana moja ljubav jer sve radim ručno, isključivo od kvalitetnih namirnica.

U proljeće 2009. godine pokrećem web stranicu www.sirovahrana.hr s ciljem promicanja zdrave hrane u njezinom izvornom obliku. Tako i službeno počinje moja vlastita avantura koja neprekinutim intenzitetom traje i danas. Počinjem eksperimentirati u vlastitoj kuhinji, igram se bojama, okusima, proučavam hranjivost sastojaka i njihovu nutritivnu vrijednost, a započinjem suradnju i s nutricionistima.

Zahvaljujući brojnim polaznicima mojih radionica, koji su vjerovali u mene i bili mi velika podrška te mnogim dragim ljudima koji su me motivirali i uživali u mojim tortama napisala sam i dvije kuharice: Sirova hrana i Slatke strasti.

Prva u Hrvatskoj sam registrirala proizvodnju po HACAP-u za Raw Food slastice pod brendom RawSweets by Mihaela. Trenutno imam 10 različitih proizvoda od toga 5 okusa kuglica (rogač, energetske, lješnjak, kokos kuglice i čokoladne praline) pakirane u atraktivne kutijice po 100g, 4 različite rawčokolade, te zdrava varijanta poznatih namaza od lješnjaka Mitella. Svi proizvodi su vegan, raw food i organski/ bio certificirani. Sirove torte radim po narudžbi preko web stranice www.sirovahrana.hr

I za kraj, samo da vam kažem, sretna sam. Puno radim, ali imam opipljive rezultate, a to je ono što mi je uvijek nedostajalo u drugim poslovima. Upoznajem puno dragih ljudi, imam potpunu slobodu i to mi je super.

I još uvijek ponekad mislim da sanjam da se sve ovo događa upravo meni.

Vaša Mihaela

 

Mihaela Brijak - ZeGeVege Zagreb