Što su mikroorganizmi i kako nastaje bolest?

Što su mikroorganizmi i kako nastaje bolest?

Što više industrijske i kuhane hrane jedemo sve više ćemo imati masnog tkiva. Tijelo će se čistiti na sirovoj hrani...

Kada dođe do nakupljanja toksičnih materija u tijelu, koje uglavnom unosimo preko hrane, tijelo će najprije početi da odlaze prije svega u masnom tkivu koje služi za odlaganje toksičnog otpada.

 

Što više industrijske i kuhane hrane jedemo sve više ćemo imati masnog tkiva. Tumor je kanta za otpatke u koju tijelo odbacuje toksične materije i stvara ovojnice okolo da bi se izolovalo od otrova. Tijelo se neće čistiti od otpadaka sve dok uzimamo toksičnu hranu jer je preko 90% energije zauzeto varenjem velikih količina hrane kao i eliminacijom otpada. Kada prestanemo da unosimo hranu makar 1 dan, počinje čišćenje tijela.

 

Tijelo će se čistiti i kada smo na sirovoj hrani jer se ne troše metabolički enzimi (gorivo za ćeliju) na varenje hrane jer hrana vari samu sebe enzimima koji nisu uništeni kuhanjem.
Međutim, ukoliko mi nastavimo da uzimamo toksičnu hranu, u početku neće biti čišćenja jer organizam troši najveći dio energije na varenje i eliminaciju hrane ali će jednom doći do zasićenja i tijelo ce alarmantno početi da se čisti, da izbacuje sluz i otpatke kašljem, povraćanjem, proljevima, znojenjem...U tim trenucima je sva tjelesna energija koncentrirana na čišćenje tijela tako da se hrana koja bude pojedena neće variti već truleti u stomaku što će dodatno opteretiti organizam i produbiti problem.


Još početkom prošlog vijeka su naučnici otkrili i potvrdili u mnogobrojnim eksperimentima da bakterije ne žive samo izvan tijela i napadaju nas, već da žive i nastaju u našem tijelu. Kada se promatra živa krv, vide se bezbroj sićušnih biona, malih cestica koje plivaju u krvi i iz kojih nastaju mikroorganizmi koji se također nalaze u našoj krvi. Da, nasa krv nije sterilna već se u njoj odvija veoma složen proces metamorfoze mikroorganizama.


BION je osnovna jedinica života, orgonske energije čije porijeklo je Sunce a do nas se prenosi Sunčevom svjetlošću. Nalaze se u živoj materiji, vodi i zraku. U potpuno zdravom tijelu ne dolazi do transformacije biona. U bolesnom tijelu, kada dođe do povećane kiselosti organizma iz biona se vrenjem stvaraju različiti oblici najprije patogenih bakterija a u kiselijoj sredini dolazi i do transformacije u gljivice.

http://www.youtube.com/watch?v=cI0v_h-Y0UY&NR=1&feature=endscreen
http://www.youtube.com/watch?v=S3oleKrSCwc

To znači da ce uslijed kiselosti organizma (zbog loše hrane uglavnom) doći do transformacije biona u mikroorganizme. Mikroorganizmi ce prilikom dezintegracije ostavljati velike količine otpada iza sebe što će dodatno opteretiti organizam.


Da li su onda mikroorganizmi krivi za našu bolest ili je problem u kiselosti organizma? Da nije bilo patološke, kisele podloge ne bi došlo do razvoja mikroorganizama. Kada uzimamo antibiotik da ubijemo mikrobe, oslobodit ćemo se privremeno jednog broja mikroba ali će antibiotici - ANTI BIOS = PROTIV ŽIVOTA uništavati i BIONE na taj način što će dodatno zakiseliti organizam i dovoditi do daljnje transformacije u mikrobe. Jedini način da se zaustavi transformacija biona u mikrobe je da se tijelo održava alkalnim. Da li će nešto biti alkalno (bazno) ili kiselo zavisi od stepena vibracije-frekfence. Određena vibracija može mijenjati sve pa i formu nekog bića akumulacijom ili dezintegracijom biona.


Sva hrana ima vlastitu vibraciju. Tako znamo da je prosječna frekfencija ljudskog tijela između 60 i 70 Hz i kada frekfencija opada i imuni sistem slabi. Kada frekfenca padne ispod 58 Hz pojavljuju se simptomi prehlade, na 55 Hz candida, na 42 Hz rak. Svaka bolest ima frekfencu, stepen kiselosti na kojoj će doći do razvoja određenog mikroba što znaci da svaki mikrob ima svoju frekfencu. Supstance sa većom vibracijom će uništiti bolest sa nizom vibracijom. Tako biva veoma važno sa kakvom vibracijom hranu jedemo, udišemo i apsorbiramo. Toksične materije snižavaju našu tjelesnu vibraciju, tako industrijska hrana ima 0 Hz, sviježe voće i povrće oko 15 Hz, sušeno bilje do 27 Hz dok eterična ulja imaju između 52 i 320 Hz što je frekfenca ružinog ulja. Naše misli također imaju svoju vibraciju tako da ce negativne misli snižavati tjelesnu frekfencu i dovoditi do bolesti dok nas dobre misli lijece.
http://www.youtube.com/watch?v=05Io6lop3mk

 
Poslije smrti organizma dolazi do dezintegracije materije do stepena biona tako da određena koncentracija biona ostaje ne razgrađena i spremna za kreiranje novog živog organizma. Bioni su neuništivi i predstavljaju osnovnu jedinicu života.
Kada se češće čistimo (razbolijevamo), organizam će biti zdraviji dok, ako to nije slučaj, može doći do težih poremećaja uslijed veoma kisele sredine i dezintegracije velike količine biona. Djeca imaju snažnije mehanizme odbrane i zato su često "boležljiva" i imaju višu temperaturu od odraslih. Povišena temperatura je samo veća frekfenca na kojoj mnogi mikrobi ne mogu opstati i činimo sebi loše kada je snižavamo.

Zašto se "prehladimo"? Ne razbolimo se od hladnoće već zato što kada nam je hladno dođe do skupljanja krvnih sudova na površini tako da velika količina krvi a samim tim i toksina dospe do vitalnih organa kada organizam reagira time što počinje čišćenje: kašalj, znojenje, povraćanje, proljevi...Nijedan od ovih načina čišćenja ne treba zaustavljati već samo omogućiti lakše čišćenje uzimanjem dosta čiste osunčane vode koja će razvodniti sluz, biti bez hrane 2-3 dana, na svježim sokovima ili samo na sirovoj hrani, udisati čist zrak i odmarati se.


Mikrobi se neće razvijati van živog organizma ali mogu preživjeti neko kraće vrijeme tako da je moguće da neki mikroorganizam pređe sa neke osobe na nas. Ukoliko je naše tijelo kiselo, nastaviti će se razmnožavati u našem tijelu ali ukoliko je naše tijelo bazno, za dan, dva će se raspasti i od njih će ostati samo bioni. Znači, i u tom slučaju kada dobijemo mikrobe od drugih, opet sve zavisi od kiselosti (frekfence) našeg tijela.
Što se tiče virusa... virusi su dijelovi RNK i DNK koji nastaju raspadanjem ćelija i mikroba. Kada smo kiseli, dolazi do raspadanja ćelija, crvenih krvnih zrnaca, mikroba... Kada se ćelija raspadne, dijelovi raspadnutih RNK i DNK - proteinskih djelića, plivaju između ćelija u organizmu.

Što kiseliji organizam, biće više raspadanja i više proteinskih djelića - virusa. Virusi nisu živa bića i ne razmnožavaju se već se ponašaju kao paraziti i opstaju na račun ćelija na koje se prikače.

Znači, treba samo podići vibraciju sirovom hranom, gledanjem u Sunce, fizičkim aktivnostima i pozitivnim mislima i sve će biti u redu. :) ♥

Napisala: Sladjana Velkov

Sheraj :-)