Multipla Skleroza

Multipla Skleroza

Kao i svaka bolest liječi se promjenom života, tj prelaskom na Život u skladu sa Prirodom.

Kao i svaka bolest liječi se promjenom života, tj prelaskom na Život u skladu sa Prirodom.

 

To podrazumijeva način ishrane, disanja, i mišljenja.

 

Uzrok je intoksikacija te je shodno tome obavezna duboka detoksikacija, pa onda i prelazak na ishranu koja daje najviše nutrijenata a to je ishrana sirovom hranom.

 

U vezi sa pojedincima koji imaju problem oko varenja sirove hrane potrebno je pored postepenog prelaska, provesti i oporavak digestivnog trakta. Preporučuju se biljke iđirot (čaj) za bolje varenje, a hladno prešani sok od bokvice ili kupusa za oporavak sluzokože digestivnog trakta, odnosno najbolji je lijek protiv gastritisa i čira gdje se pije natašte i uspjeh se potpuno realizira nakon 3 tjedna.

 

 

Ostale biljke su tušt (Portulaca oleracea) koja je prebogata i antioksidansima koji su ovdje preko potrebni i omega -3 masnim kiselinama koje djeluju antiupalno i još sa magnezijom koji je jako bitan kod ovog stanja. Sve ostale biljke koje su protu upalne, kamilica, ginko koji djeluje povoljno na više načina kod ovog stanja, onda sve namirnice bogate O-3 masnim kiselinama (laneno sjeme/ulje, chia sjemenke, konoplja) kao i namirnice bogate GLA gama linoleinskom kiselinom: ulje crne ribizle, noćurka, boražine,...

Namirnice bogate magnezijom: sjeme maka i slanutak...

BOROVNICA, šumska sitna posebno dobro djeluje osim anti upalno štiti mijelinsku ovojnicu strukturu koja propada kod ovog stanja.

Ananas koji sadrži važne enzime za varenje i pomaže istom koje kao što je spomenuti može biti smanjeno, i smanjuje presnažni imuno odgovor tijela odnosno količinu-kružećih imuno kompleksa- CICs, koji su odgovorni za napad imunog sistema na organizam.

Ostale biljke koje su se pokazale korisnim su hmelj, valerijana, gotu kola...

 

Naravno izbjegavati sve namirnice životinjskog porijekla kako zbog toksina tako zbog zasićenih masnih kiselina koje su ovdje jako bitne da se smanji unos, onda izbaciti svu industrijsku, procesiranu, rafiniranu hranu. Koristiti samo svježe namirnice najbolje organski uzgojene ili još bolje samoniklo divlje koje je najčistije i najbogatije antioksidansima koji nam svima trebaju u današnje vrijeme općeg zagađenja.

Šetati što više na svježem zraku, u Prirodi, što dalje od dima, zagađenja, i opustiti se što više smanjiti stres, vježbama disanja, opuštanja. Pravilna masaža isto pomaže.

Unositi što više beta-karotena svakodnevno kroz sokove od mrkve, i zeleniša, a evo šta Dr. Hilda Klark kaže:

 

Multipla skleroza (MS) je bolest mozga i kičmene moždine. Ona se naziva lateralnom sklerozom ukoliko pogađa pretežno kičmenu moždinu.

Nju izaziva metilj koji dospijeva u mozak ili kičmenu moždinu i pokušava da se to razmnoži. Krivac može biti bilo koji od četiri uobičajenih metilja. Ubijte ih smjesta svojim zaperom ili generatorom frekvencija (434 KHz do 421 KHz). Oni ne mogu da se vrate ukoliko se ponovo ne inficirate. Prestanite jesti meso.

Sve vrste mesa su izvor stadijima metilja ukoliko nisu konzervirane ili veoma dobro skuhane.

Kućni ljubimci i ostali članovi obitelji nesumnjivo imaju iste to metilje, iako ne isplovljavaju iste simptome. Poklonite svoje kućne ljubimce.

Ne ljubite se sa svojim dragima u blizini usta. Postarajte se da se vaš seksualni partner također očisti od metilja.

Najvažnije pitanje na koje biste morali biti u stanju da odgovorite je zašto su ti paraziti ušli u vaš mozak i kičmenu moždinu. Kad mozak sadrži rastvarače, on dopušta metiljima da se u njemu množe. Ti rastvarači, ksilen i toluen, predstavljaju uobičajene rastvarače koji se uvijek nalaze u mozgu u slučajevima multiple skleroze. Očigledno je da se ti rastvarači prvo nagomilavaju u motornim i senzornim oblastima mozga, privlačeći parazite u toj oblasti. Ksilen i toluen su industrijski rastvarači koji se koriste u bojama i razrjeđivačima. Oni također zagađuju i neka gazirana pića (naša sam ih u "7-up", "Ginger ale" i drugim koje sam testirala). Prestanite ih piti.

Svi slučajevi multiple skleroze koje sam vidjela također su imali bakteriju šigelu u mozgu i kičmenoj moždini. Ona dolazi iz mliječnih proizvoda. To je bakterija iz izmeta. Apsolutno temeljno sterilizirajte mliječne proizvode. Čak i samo malena žličica nesteriliziranog mlijeka koju dodate kajgani može vas ponovo inficirati. Pa čak ni gusti putar nisu sigurni dok ne proključaju. Ubijajte bakterije zaparom svakog dana. Šigela proizvodi kemikalije koje su otrovne za mozak i kičmenu moždinu. Uklanjanje šigele donosi trenutno poboljšanje. Sve velike parazite, kakav je i metilj, prate njihove bakterije i virusi. Možda oni izazivaju reakciju mozga, zapaljenje i formiranje ožiljaka tkiva u spoljašnjem omotaču moždanih ćelija i nervnih vlakana. Možda se radi i o fazama metilja. Vaš mozak očajnički pokušava da zacijeli to lezije, da bi ga opet napala nova tura rastvarača i šigela i sljedeća generacija parazita i patogenih mikroorganizama. Šigela također izaziva razdražljivost i depresiju, to su česti problemi u slučajevima multiple skleroze.

Još jedan zagađivač povezan sa multiplom sklerozom je živa iz zubnog metala. Svu to živu, koja se stalno oslobađa u ustima, ne uspijevaju da izbace bubrezi i crijeva. Mala količina žive putuje do mozga i također dospijeva i u kičmenu moždinu. Moći ćete da eliminacije i izbacite više žive ako obavite čišćenje bubrega i jetre. I sama živa može da bude zagađena talijumom, koji je još otrovniji. Zbog toga se živa mora posebno temeljno ukloniti, da bi se osiguralo da ne preostane talijuma.

Testirajte se na parazite, bakterije (posebno nokardia i šigela) i druge zagađivače, kao to su arsen i pesticidi. Ako bolest (drhtavica i pomanjkanje osjeta) nije i više napredovala, možete je izliječiti. U svakom slučaju, možete spriječiti da dalje napreduje tako što ćete očistiti zube, okolinu i svoju hranu.

 

Brendi Rejni, 34 , po vjeri amiš, prije četiri mjeseca je dobila dijagnozu "multipla skleroza", pošto ju je potvrdila magnetna rezonanca , iako je te simptome imala već niz godina . Rečeno joj je da je naslijedila gen koji je odgovoran za to bolest i da su amiši posebno podložni multiploj sklerozi zbog sklapanja brakova samo unutar svoje populacije . Trpjela je stalni bol koji se spuštao niz vrat, kao i glavobolje. Noge su joj postajale suviše teške da bi se popela uz stepenice. Naši testovi su pokazali da je njen mozak pun skandijuma (legura iz zubnog metala ) i fluora ( iz paste za zube). Vid joj se pogoršavao ; oči su joj bile pune metanola . Nije oklijevala da nabavi proteze nijedan zub se nije mogao sačuvati. Imala je također i nekoliko bakterija koje su rasle u njenoj viličnoj kosti streptokok G, staphyloccocus aureus (ona joj je ubrzavala put s preko 100), clostridium tetani (izaziva jaku ukočenost ) i šigelu (proizvodi nervne otrove ). Uništila ih je sve generatorom učestalosti . Poslije pet nedjelja nestali su bol i ukočenost vrata , puls joj se smanjio na 100, menstruacije su postale bezbolne i izgledalo je da joj se ruke manje tresu. Podvrgnuta je programu protiv parazita, plus alfa lipoička kiselina (2 puta dnevno) i histidin (500 mg , jednom dnevno da smanji nivo nikla),.i savjetovano joj je da kuha i jede koristeći nemetalni pribor. Mjesec dana kasnije puls joj se smanjio na 80, noge su joj bile puno bolje . Uništila je zaperom četiri preostale bakterije . Poslije dva mjeseca, neosjetljivost i drhtavica su nestali; još uvijek je osjećala umor u nogama i ruke bi joj ponekad zadrhtale, ali je bila potpuno uvjerena da multipla skleroza neće ovladati njenim životom. A i nije je iznevjerio njen gen. Pola godine nakon toga , hodala je i radila normalno , prakticirala je čišćenje jetre i jako pazila na parazite i zagađivače.

 

Kendri Veld, 56, prije godinu dana je dijagnosticirana multipla skleroza pomoću magnetne rezonance . Otišla je doktoru koji je prakticirao helatnu terapiju i te je otklonilo privremene napade koji su se javljali svakodnevno. Ali, izgubila je stabilnost , vid joj se pogoršao, imala je probode u stopalima i šakama. Njena sestra je također imala multiplu sklerozu, ali niko drugi u porodici, što je zbunjivalo njenog doktora. Njeno moždano tkivo bilo je puno barijuma, europijuma, gadolinijuma i platine. To su zubne legure, iako je barijum možda potekao iz gasova dizel vozila (nije koristila karmin). Savjetovano joj je da smjesta ukloni sav metal iz usta . Dva dana kasnije došla je u našu ordinaciju bez ikakvih neuroloških simptoma. Ipak je izjavila da se plaši da prekine svoj novi zdravstveni program, i to je bila dobra odluka.

 

Lin Sereteo , 15 godina ; na magnetnoj rezonanci joj je dijagnosticiran "sindrom nalik na multiplu sklerozu ". Imala je crijevne metilje i njihove faze, metilje ljudske jetre i trihinelu u mozgu . Nije imala plombi. Ali, u njenom timusu je bio benzen , koji joj je snižavao imunitet. Također je imala propan i azbest u mozgu iz ventila koji su propuštali i pohabanog remena mašine za rublje. I njoj je rečeno da ima "loš" gen . Jedva je bila u stanju da hoda uz pomoć nekog drugog. Trebalo je nekoliko mjeseci da se nađe izvor benzena - voda za piće . Ponekad je bila zagađena, ponekad nije! Kad bi podmazali pumpu , nešto bi kapnulo na betonski poklopac . Kiša bi to oprala do središta i niz cijev u bunar. Rado su sklonili betonski poklopac, našli ulje na površini vode, sve pažljivo očistili, sve dok se nije više mogao naći benzen koji bi ometao njen oporavak. Godinu dana kasnije stanje joj se poboljšalo.

 

Norma Luelen , mlada majka, imala je žmarce, utrnulost i slabost cijele lijeve strane tijela. Klinički su je ispitivali na multiplu sklerozu. Tijelo joj je bilo puno pentana, moguće sa njenog radnog mjesta, jer su i ostalih dvanaest osoba koje su tamo radile također imale multiplu sklerozu (takva situacija bi trebala da našu vladu podtakne da se baci na istraživanja)! Imala je crijevne metilje i njihove faze ne u crijevima ili jetri ili timusu , već u mozgu! Našli smo da je zrak u njenoj kući također zatrovan bizmutom, vjerojatno iz kozmetike. Usprkos tome što se držala kure protiv parazita, ponovo se inficirala metiljima ovčje jetre, vjerojatno iz hamburgera. Nije bila u stanju da se odvikne od gaziranih napitaka i u njenim bijelim krvnim zrncima se često pojavljivao ksilen, aceton, metil klorid i pentan.

 

Senon Sinder, 44 godine, osjećala je sve veću utrnulost po cijelom tijelu tokom posljednjih nekoliko godina i njen doktor je sada vjerovao da ona ima multiplu sklerozu. Mišići su joj se grčili noću, zbog čega nije mogla da spava, a ruke su joj se tresle . Imala je crijevne metilje u mozgu (i u velikom i u malom), ali ne i u crijevima! U mozgu je također imala metanol iz "Diet Cole". U mozgu je također imala bizmut (kozmetika), paladijum, bakar, samarijum i telurijum (zubne legure). Stanje joj je počelo da se dovoljno poboljšava da bi prestala sa "Prednisonom" već desetog dana kure protiv parazita.

 

Eriki  Blejk; 42 godine, dijagnosticirana je multipla skleroza prije dvije godine, iako su joj se simptomi pojavili prije 13 godina. Liječena je "Prednisonom", ali joj je ravnoteža bila tako loša da je morala da se kreće u invalidskim kolicima. Helatna terapija sprečavala je dalje pogoršanje. Mozak joj je bio pun benzina; radila je na benzinskoj pumpi, a sada ga je dobijala iz garaže koja je činila dio kuće. Noge i ruke su joj bile potpuno utrnule; izvadila je pet zubnih korjenova, i poslije nekoliko dana bila je u stanju da stoji. Nije bila u stanju da hoda bez štapa. Imala je metilje ljudske jetre, metilje ovčje jetre, trihinele i faze pseće pantljičare u malom mozgu (centar koordinacije pokreta). Pošto je ubila parazite i počela da uzima masnu kiselinu (4 puta dnevno) i očistila svoju okolinu, stanje joj se dovoljno poboljšalo da je bila u stanju da ponovo vozi automobil i kod kuće hoda bez štapa. Također joj se'povratila dovoljna osjetljivost ruku i nogu da bi mogla da obavlja kućne poslove.

 

Kurtu Nilsenu, 43 godine, rečeno je da ima perifernu neuropatiju. Stopala su mu bili toliko neosjetljiva da je morao da gleda u kvačilo da bi mogao voziti. Također su mu i obje šake bile utrnule. Bio je pun kerozina i benzena, moguće iz nafte, jer je zarađivao za život na bušotini. U mozgu je imao faze metilja i desetine bakterija i virusa. Također su u njegovom imunom sistemu bili prisutni živa i talijum, koji su dolazili iz zubnih plombi. Međutim, još prije dvije godine on je zamijenio sve svoje metalne plombe! Mislio je da u njegovim ustima više nema žive! Zapravo, negdje su preostali mali parčići (zvani "tetovaža"). A oni su izazivali klasične simptome: utrnulost šaka i stopala i postepeno razaranje nervnog sistema. Periferna neuropatija poticala je od trovanja talijumom. Zubar nije mogao da nađe te parčiće i Kurt je ostao u škripcu. (To je bilo prije nego što sam otkrila izvore žive i talijuma u mnogim proizvodima za osobnu upotrebu).

 

Dankan Vud, srednjovječni otac petoro djece, još uvijek je mogao da dođe do ordinacije kad nas je posjetio. Nije mogao da podigne ruke da bi jeo. Svake minute se nekontrolirano smijao. Prije dvije`godine mu je dijagnosticirana multipla skleroza, i rečeno mu je da je to loš gen. Činjenica da je i jedno od djece počelo da dobija iste simptome učvrstila je njihovu vjeru u genetsku teoriju. Nakon deset dana, njegov nekontrolirani smijeh je prestao; mogao je da podigne desnu ruku do lica, hodao je duplo brže, a drhtavica je skoro prestala. Intenzivna helatna terapija na "Meksičkoj klinici" uklonila je veliku količinu žive i talijuma iz njegovog mozga. Elektronski je uništio metilje i šigele i prestao da pije neprokuhano mlijeko. Također su brzo eliminirani i rastvarači ksilen i toluen iz mozga, kao i azbest. To brzo poboljšanje mu je pokazalo koliko je važno da ukloni izvore tih zagađivača iz svoje kuće. Dva dana kasnije, došlo je do znatnog pogoršanja, to ga je jako deprimiralo, pošto je i dalje bio na helatnoj terapiji. Da Ii je postojao još neki nepoznat faktor? Bio je to povratak bakterije šigele! Omaškom je jeo nesterilizirani mliječni proizvod: mlijeko koje je dodano u juhu pošto je ona već bila skuhana! To je bila značajna lekcija. Ništa se drugo nije vratilo. Držao se dalje od azbesta i ksilena koji su se koristili u kućnim radovima. Ponovo je uništio bakterije i jako je pazio da jede samo steriliziranu hranu. Za jedan dan je nadoknadio sve što je izgubio tokom privremenog pogoršanja. Potom su zakazali kod zubara, da sredi zube na isti način kao što je to učinio prije dvije godine. Sada mu je izgledalo mnogo važnije da odabere zubara koji ima iskustva u nalaženju zaostalih parčića. Također je planirao da obavi čišćenje bubrega i jetre kad se vrati kući. I da ne obavlja kućne popravke dok se ne ukloni azbest koji sadrže remenovi i dok se boje za namještaj ne- sklone u drugu zgradu.

 

 

Napisao: Milan Nikolić, nutricionist

 
Sheraj :-)