Nashi (naši)

Nashi (naši)

Nashi vrlo povoljno djeluje na ljudski organizam, pospješuje izučivanje vode i smanjuje količinu otrovnih tvari u tijelu

Vrsta: Pyrus pyrifolia

 

Japanska kruška ili nashi (Naši) je nova voćna vrsta. 

 

Njezini su plodovi slični jabukama, boja je smeđkasta do zlatnožuta, s iznimkom japanske vrte nashija, koja je žutozelena. 

 

Osobite su i točkice po plodu, kojeg je meso izvanredno sočno, hrustavo i aromatično.

 

Nashi vrlo povoljno djeluje na ljudski organizam, jer pospješuje izučivanje vode i smanjuje količinu otrovnih tvari u tijelu, te što je posebno zanimljivo – ublažava učinak alkohola.

 

Iako je po obliku vrlo slična jabuci, zlatne do blijedo žute, naši je zapravo vrsta kruške. Porijeklom je iz Kine, a vrlo je udomaćena u Japanu, gdje je vrlo omiljena. U svijetu je poznata i kao japanska kruška, upravo radi raširenosti. 

 

Samo ime Naši, japanski je naziv za krušku.

 

Izvor: www.nutricionizam.com

 
Sheraj :-)