Proljeće na tanjuru

Proljeće na tanjuru

U proljeće, kad se cijela priroda budi, trebali bismo probuditi i našu svijest o hrani, da bi rezultat bio zdravo tijelo

Umjesto mučnog zbrajanja grama ugljikohidrata, bjelančevina i masnoća, počnite misliti o spektru duginih boja na svom tanjuru.

 

Jeste li se ikad zapitali - kakvi su vaši obroci i koliko boja se nalazi na vašem tanjuru?

Priroda ih je pružila pregršt, no kakav je vaš odabir - samo ispuniti želudac ili nahraniti milijune stanica koje grade naše tijelo?

 

Živimo u vrijeme u kojem su u porastu tzv. bolesti suvremenog načina života, a statistički podaci toliko su poražavajući da itekako ima smisla djelovati preventivno i zaštititi se koliko god je to moguće.

 

U proljeće, kad se cijela priroda budi, trebali bismo probuditi i našu svijest o hrani, da bi rezultat bio dobar osjećaj i zdravo tijelo.

 

Hipokrat je rekao: "Nikada nećemo shvatiti bolest dok ne shvatimo hranu". U hrani se krije velika moć, jer u njoj sadržani kemijski elementi mogu ponovno izgraditi stanice ili ispraviti nastale manjkavosti. Sve tjelesne stanice programirane su da upotrebom unutarnje energije i nutrijenata unesenih hranom izvana obave svoje zadaće u organizmu.

 

Nedostatak pojedinih tvari najbolje se očituje u broju i aktivnosti imunoloških stanica. Naše tijelo svake se minute služi milijunima novonastlih obrambenih stanica, a da bi imunološki sustav uspješno izdržao taj neprestani biokemijski maraton, potreban mu je oslonac u tvarima koje dobivamo upravo iz hrane.

 

 

 

Izvor: www.centar-zdravlja.net

 
Sheraj :-)