Sadnja sjemena za povrtnjak

Sadnja sjemena za povrtnjak

Jedna od najboljih stvari koje čovjek može učiniti za svoje zdravlje je biljni povrtnjak.

Jedna od najboljih stvari koje čovjek može učiniti za svoje zdravlje je biljni povrtnjak. Ovi vrtovi pružaju svježe povrće koji su potpuno organski. Oni su bez ikakvih kemikalija, hormona, pesticida.

 

Povrće svježe iz vrta sigurno jedete kao sirovo, bez brige za kemikalije ili bilo što drugo.

 

Svaki znanstvenik je suglasan da jesti sirovo povrće je puno zdravije za osobu nego da jede kuhano povrće. Konzervirano povrće je još gore za ljude, jer se stavlja s kemikalijama i soli.

 

Osim toga, mnogo namirnica povrća iz trgovine se radi sa pesticidima i bojama. Jedino rješenje za dobivanje zdrave sirove hrane je imati svoj povrtnjak kod kuće, bez kemikalija i boja.

 

Jedan od najboljih načina za početak ovog vrta je posaditi sjemenke. Prvi korak je da idete u lokalne vrtne trgovine i odaberete prirodnu zemlju.

 

Mnoge vrtne trgovine nude organsku biljnu hranu i gnojiva. Zatim, osoba mora kupiti svoje sjeme. To može biti jedan od najjednostavnijih stvari koje možete učiniti.

 

Međutim, mora se voditi računa da odaberete biljke koje će rasti u vašem području. Biljka koja ima poteškoća rasta, naravno, morati će se mijenjati genetski rasti na lokalnoj razini, te sjeme već će biti kemijski obrađeno, a ne organski. Budite sigurni napraviti istraživanje kako bi saznali kada je najbolje vrijeme za biljke.

 

Organski vrt surađuje s prirodom, a ne protiv nje.

 

Nakon što ste sve zalihe okupili, sadnja može početi. Svaki vrt treba početi unutra. Te sadnice jednostavno može rasti uz kuhinjski prozor. To omogućava biljkama da idu kroz njihovim najslabijim fazama života u kontroliranim uvjetima, gdje borba protiv štetočina nije problem. To će također zadržati opasne pesticide s biljaka tijekom ranih životnih fazama. Te će te uštedjeti povrće kasnije i držati ih dalje bez kemikalija.

 

Nakon što su biljke stečene u fazi sadnica vrijeme je za stavljanje biljke na otvorenom. To će obično uzeti biljki oko tri tjedna. To će biti najveći dio radno intenzivne sadnje vrta. Čestitamo, sada ćete pretvoriti vaš unutarnji povrtnjak u otvoreni.

 

Pa kako održati vrt organski i bez štetočina? Jednostavan odgovor je bubamare. Bubamare su najbolji prirodni pesticid. Oni jedu najviše štetočina koje se nalaze u vrtu. To je jedan od najboljih načina da zadržite vrt organski i zdravi.

 

Kada raste organski vrt, osoba može uživati u svježem, sirovom povrću. Za zdravlje, ne postoji ništa bolje.

 

Izvor: www.naturalrawbites.com

Sheraj :-)