Zašto je rikola dobar izbor

Zašto je rikola dobar izbor

Rikula je doista božanstvena salata, a njezin pomalo gorkasti okus odlično paše gotovo uz sve.

Rikula je doista božanstvena salata, a njezin pomalo gorkasti okus odlično paše gotovo uz sve, a osim što joj je okus odličan, vrlo je zdrava namirnica.


Za razliku od ostalih salata, rikula je prava divlja salata jer raste poput korova, a danas se uzgaja i kao kultivirana biljka. Pripada u povrće iz porodice kupusnjača, zajedno s brokulom, kupusom, prokulicom, korabom i cvjetačom.


Postoje dva glavna razloga zašto je rikula danas postala tako popularna i omiljena među brojnim svjetskim kuharima. Jedan od razloga jest njezina robusna tekstura, oblik i okus koji se odlično slaže sa drugim namirnicama. Može poslužiti i kao odličan ukras.


U jelima rikola ima posebnu čar te čak i najjednostavnije i najobičnije sastojke povezuje u odličan spoj.


Odličan je izvor vitamina K i vitamina A, te kalcija, magnezija i vitamina C, a sadrži i antioksidanse koji štite od brojnih bolesti. Rikula se obično kupuje na tržnici od svibnja do listopada, a prodaje se u većim trgovačkim centrima zapakirana u plastične vrećice ili posudice.


Osim specifičnog okusa, rikolu odlikuje i odlična tekstura, uzorak i boja, te je odlična i napravljena samo na salatu, a sve što vam treba je maslinovo ulje i nekoliko kapi limunovog soka.

Sheraj :-)