Zelena limunada za detoksikaciju

Zelena limunada za detoksikaciju

Cijeđeni sokovi su jedna od najboljih stvari koje možete dati svojem tijelu.

Cijeđeni sokovi su jedna od najboljih stvari koje možete dati svojem tijelu. To daje vašem tijelu izvor vitamina i minerala. Možete dobiti veliku dozu povrća i voća i svih njihovih vrijednih mikronutrijenata, jer proces cijeđenja ih čini tako lako asimilirajuće za tijelo.

 

Ne samo to, nego svježi sok hladno prešan u jutro može biti lagodno za vaš probavni sustav i dobar način za početak dana sa hranjivim pićem.

 

Razgovarao sam malo o prednostima sokova, a sada je vrijeme za razgovor o tome kako napraviti svoj vlastiti sok kod kuće uz pomoć sokovnika.

 

Savjeti:

 

  • Kupite organsko povrće i voće. Ne želite ostatke pesticida u svježem soku. Ne guliti voće i povrće kada radite sok to je vrlo važno.

 

  • Počnite s sokom od povrća i voća. Sok od povrća poput mrkve, celera i krastavac koji imaju lagani, ugodan okus, a onda polako uvoditi tamno lisnato povrće kada se nepci naviknu na okus svježeg soka od povrća.

 

  • Pokušajte izbjeći raditi sokove koji imaju visoki sadržaj šećera. Dok voćni sokovi mogu biti slatka poslastica svako toliko, oni su puni šećera i može utjecati na razinu šećera u krvi. Pokušajte miješati s povrćem i napraviti sok koji ima više povrća nego voća.

 

  • Popijte sok čim je prije moguće nakon cijeđenja. Ako je moguće, piti sok u roku 1 sat je optimalno jer počinje gubiti svoju nutritivnu vrijednost kako vrijeme prolazi. Ako to ne učinite spremite svoj sok i držate ga u staklenoj posudi u hladnjaku do 24 sati.

 

  • Pripremite sastojke noć prije kako bi sok lakše iscijedili u jutarnjim satima. Organizacija je ispred vremena i pravi čuvar vremena. Imajte svoj sokovnik uvijek na radnom stolu kuhinje i lako dostupno, tako da ga ne morate izvlačiti svaki put kad trebate.

 

Evo jedan od mojih omiljenih recepata za cijeđeni sok. Nazvala bi ga zelena limunada, to je komorač, jabuka i celer s metvicom i peršinom.

 

Kombinacija komorača, celera i peršina može biti korisna za zadržavanje vode jer imaju blagi diuretik. Celer ima i natrij i kalij i posebno je dobar za izgubljene minerale u tijelu nakon vježbanja ili bolesti. Metvica je dobar probavni pomagač kao što je komorač koji ima nešto slatki i blagi okus. Peršin je elektrana povrća, kada je u pitanju cijeđenje, on je pun vitaminom C.

 

Malo zelene jabuke i svježe iscijeđeni sok od limuna je ono što čini ovaj sok "limunadu", kao što mu oni daju malo slatkoće i kiselost i ravnotežu soka za bolji okus.

 

Zelena limunada

Recept

Vrijeme pripreme: 10 minuta

 

Komorač, jabuka, celer s mentom i peršinom

 

Sastojci:

 

1 mala glavica komorača ili 1/2 velikog 

2 stabljike celera

1 pregršt metvice

1 vezica lista peršina

1/2 zelene jabuke (Granny Smith)

2 mala limuna, oguljena

 

Sve sastojke prođite kroz sokovnik.

Promiješati, i odmah popiti.

 
Živjeli za zdravlje!
 
 
Sheraj :-)