Moja čokolada u samo tri sastojaka

Moji ukućani obožavaju čokoladu, tako sam odlučila pripremiti verziju svoje domaće zdrave sirove čokolade. S obzirom da je čokolada omiljeni desert djece, ali i odraslih, željela sam pokazati koliko je bolje napraviti svoju čokoladu za razliku od kupovne koja sadrži puno svega i svačega.

Čokolada je među najpopularnijim namirnicama u svijetu. Ljudi ju daju kao dar, primaju od svojih voljenih, jedu je da savladaju stres. Ipak većina čokoholičara nikad nije okusila ono što čini čokoladu – prava sirova zrna kakaa.
Kakao je jedno od najnevjerojatnijih bilja na zemlji. Sadrži više od 300 odredivih kemijskih tvari s pozitivnim učinkom na zdravlje.
U komercijalnoj čokoladi sve prednosti kakaa se gube prženjem, rastapanjem i otapanjem kakaa sa šećerom, mlijekom i kemijskim aditivima. Stoga se čokolada smatra nezdravom hranom s alergijskim reakcijama i nastajanjem akna. Ali sirovi kakao čuva prehranu te nema nikakvih alergijskih reakcija. Ima okus crne gorke čokolade, jer je 100% čokolada. Pravi sirovi kakao!

Za ovaj recept potrebno je samo odvojiti 5 minuta, a kao rezultat nastaje jedna savršena čokolada koja će oduševiti svakoga. Puno je zasitnija nego kupovna, a što se tiče sastojaka volim da bude što jednostavnije, a ujedno zdravo i ukusno.

Sastojci:

  • 200 gr sirovog kakao maslaca
  • 4 žlice sirovog kakaa u prahu
  • 6 žlica kokos šećera (prethodno miksanog u prah u mlincu za kavu ili vitamix suhoj posudi)

 Postupak:

  • Otopite kakao maslac u vodenoj kupelji ili u dehidratoru.
  • U blenderu miksajte kokos šećer do fine smjese praha.
  • Otopljeni kakao maslac stavite u blender i dodajte kokos šećer miksani u prah i kakao u prahi, te miksajte na najvećoj brzini.
  • Dobivenu čokoladu napunite silikonske kalupe za praline i stavite na kratko u zamrzivač ili hladnjak da se stisne.
  • Po želji u čokoladu možete dodati sjeckane orašaste plodove, goji bobice, maca prah, sušeno voće ili kokos.

Recept napisala: Mihaela Devescovi

Sheraj :-)